Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών: Οι ομάδες της πόλης χρειάζονται στέγη

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011


Το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών διοργανώνει την 1η συνάντηση μη κερδοσκοπικών ομάδων/συλλόγων/ομίλων με θέμα την εύρεση κοινής στέγης για τη μόνιμη στέγαση των ομάδων της πόλης.
Οι ομάδες (παλιές και νέες) που λειτουργούν στην πόλη έχουν η καθεμιά τη δική της ιστορία και έχουν προσφέρει με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μέσα από τη δράση τους στα κοινά της πόλης σε τομείς όπως ο εθελοντισμός, ο πολιτισμός, η ποιότητα ζωής, η διασκέδαση/αναψυχή, ο αθλητισμός, η κοινωνική δράση, κλπ. Αυτές οι ομάδες αποτελούν ένα βασικό πυρήνα ζωής για την πόλη και αφετηρία πληθώρας δράσεων/εκδηλώσεων οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες να εκφραστούν από ένα δικό τους βήμα και να αφήσουν το στίγμα τους στην κοινωνική ζωή της πόλης.
Το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών θεωρεί εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία μεταξύ των μη κερδοσκοπικών ομάδων της πόλης γιατί μέσα από τη συνεργασία μπορούν να πραγματοποιηθούν πολλά δρώμενα με μεγαλύτερο αντίκτυπο στην πόλη. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται πάντα η δραστηριοποίηση του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών που σε κάθε δράση του συνεργάζεται με κάθε σχετικό φορέα/ομάδα/σύλλογο/μεμονωμένους πολίτες και αυτή η συνάντηση στοχεύει στην εδραίωση της συνεργασίας των ομάδων της πόλης.
Η κοινή στέγη για όλες τις ομάδες είναι μια ρεαλιστική πρόταση γιατί το λειτουργικό κόστος θα είναι εξαιρετικά χαμηλό και επίσης θα δώσει τη δυνατότητα για αλληλεπίδραση μεταξύ των ομάδων ώστε όπου υπάρχει συνάφεια στόχων να προκύπτουν αποτελέσματα από τα οποία να ωφελείται η τοπική κοινότητα.
Αν κατά λάθος έχουμε παραλείψει οποιαδήποτε μη κερδοσκοπική ομάδα η οποία θέλει να λάβει μέρος στην πρωτοβουλία του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών για το θέμα της στέγασης των ομάδων τα μέλη της να θεωρήσουν εκ προοιμίου τον εαυτό τους προσκεκλημένο στη συνάντηση και να παρεβρεθούν χωρίς καμία προηγούμενη επικοινωνία.
Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί 1-2 μέλη από τις ακόλουθες ομάδες της Αμαλιάδας:
  • Πεζοπορικός Όμιλος Αμαλιάδας
  • Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας "Ορειβατείν"
  • Φωτογραφική Ομάδα Αμαλιάδας
  • Σώμα ελλήνων προσκόπων Αμαλιάδας
  • Ποδηλατικός Όμιλος Αμαλιάδας
  • Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών
    του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
  • Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας (ΜΟΤΟΛΕΑ)
Μετά το τέλος της συνάντησης θα συγκροτηθεί μια ομάδα η οποία θα πρωθήσει το αίτημα των ομάδων προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και όταν θα συζητηθεί το θέμα αυτή η ομάδα θα παρεβρεθεί για να το υποστηρίξει.
Τη συνάντηση θα συντονίσουν τα μέλη του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή, 7/10/2011, 21:00 στο καφέ Cupa Libre στην πλ. Αγ. Αθανασίου.

Πηγή: citizenalertnetwork.gr

 
Amaliasnews.gr | Όλη η Αμαλιάδα σε μία ιστοσελίδα! © 2011 | Δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε από το Σταύρο Παναγιωτάρα